Travelog Faghuzi/Kompilasi Travelog 7 Benua GIVEAWAY By Aku Seorang Traveler



Assalamualaikum,
Bismilllahirahmanirahim.

Lamanya bercuti raya , lama sangat tak join any giveaway/ contest sebab macam senang dan saya nak menang buku travelog tu .

InsyaAllah kita panas enjin nak berblogging kat personal blog , kita start dengan join ni. Syarat mudah hadiah menarik , silalah joinn. semoga ada rezeki kita InsyaAllah:) 




Akak tag awak Kimchaa :)

GIVEAWAY BUKU {PRE-LOVED} JUN 2016

Assalamualailum

Dijemput sendiri oleh empunya giveaway di personal blog saya  plus saya memang minat buku plus syaratnya mudah jadi saya pun melibatkan diri dalam giveaway ini * skema ayat. Alhamdulillah , Ramadhan tiba lagi semoga ada rezeki Ramadhan saya. Aamiian



Giveaway ini anjuran Blogger KimChaa. sempena ulang tahun kelahirannya.  
Sanah helwah anak pak cik Ahmad, moga Allah redha dalam setiap langkah, moga Allah permudahkan urusan dunia akhrat awak, dan moga Allah makbulkan impian awak nak sambung belajar :)



Klik banner kalau nak turut serta.

  1. Opah Gangnam Style - Zulaihah Karim
  2. Whatever You Say I Am - Anwar Hadi
  3. Laki Aku Negro Kau Peduli Apa ? - Dr. Hayya Bilal
  4. Kembara Afghanistan - Siti Noridah Ab. Rahaman
  5. Dyspnea Kehidupan - Hadi Saharudin
  6. ESC - Budak Tomato


Buku pilihan saya, Opah Gangnam Style & Laki Aku Negro Kau Peduli Apa.
Kenapa? Sebab saya sejenis manusia yang memilih buku. Bila tengok tajuk pelik , baca sinopsis belakang tak faham, saya kan hold dulu untuk beli. Buku OGS dah banyak kali lalu depan mata tapi tak teringin nak ambik pun. Tapi bila saya baca review dari KimChaa. Okey ala ala travelog jugak . Kalau nak tahu saya tak banyak buku travelog dan KimChaa antara blogger yang dah dedahkan saya pada buku buku travelog ni. 


Yang kedua, Laki Aku Negro Kau Peduli Apa. Buku ni pertama kali jumpa kat blog dia jugak, hahaha, sebab dekat bandaraya Kuala Terengganu ni, ada kedai buku Banggol namanya, tapi terdapat beberapa terbitan buku tak dijual disini antara buku Iman Publication yang memaksa saya beli online.SMO ada tapi nak pergi 30 minit dari rumah dan perlu melawan jam plus tak kenaikan nak pergi. okey lari topik. Nak buku ni sebab nak baca. nak tahu apa lah kisah nya dalam tu. dan ada gajah kat depan tu .hehe. dan yang paling penting saya pon selalu ada sangka buruk pada orang kulit hitam ni. Allahu:(



Sahabat saya pernah cakap, dia terbaca dalam satu buku:
Kita tak ada hak nak judge satu satu buku tu, dengan sekadar kita baca tajuk nya.

ok deep , saya lah tu! Apapun semoga adalah rezeki saya. Aamiin Aamin.

Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com

Assalamualaikum,

Blogger Mialiana buat giveaway lagi, Jom join . Moga ada rezeki ^^


Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.


Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.

Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Birthday Giveaway by Wanaseoby.com

Assalamulaikum , 

rasanya dah lama tak update, sebenarnya segmen / GA banyak je, cuma malas nak join sebab banyak sangat yang nak kena buat. Kita cari yang simple saja. GA ni di tag oleh kak PC kat blog personal tapi yana join kat sini deh. Sapa nak join klik banner, syarat mudah. Suppert wanaseoby!

Sanah helwah wana!, semoga Allah permudahkan urusan kamu dunia akhirat 





Saya tag:

Tomo, Syaidah Seha, Niena Annisa'

Semoga Ada Rezeki , Aamiin :)

Pre-Loved Fixi Novel Giveaway

Assalamualaikum
Bismillahirahmanirahim


Dah lama teringin nak baca buku fixi ni, cuma tak terbeli saja, jadi kita join this GA, mana tahu ada rezeki . InsyaAllah 


Tarikh mula : 7 April 2016
Tarikh tamat : 7 May 2016

Mini Segmen by Syaidah Seha

Assalamualaikum
Bismillahirahmanirahim





Segmen bermula pada hari ini 6 April 2016 hingga 6 Mei 2016.


Syarat penyertaan:

1. Buat entry bertajuk "Mini Segmen by Syaidah Seha" dan backlink ke entry ni.
2. Follow blog Syaidah Seha. 
3. Tinggalkan link entry di ruangan komen ini.


Mini Giveaway By Niena Annisa'

ASSALAMUALAIKUM


*click banner to join

Apa khabar semua? Jom ramai-ramai meriahkan first giveaway daripada Niena.

Giveaway ini bermula dari 3 April dan berakhir pada 30 April 2016 pada jam 11.59 malam.
Syarat penyertaan amat mudah. Niena harap semua dapat ikut ya.



HADIAH :






Shawl chiffon x 2 pemenang

OTHER SIDE OF MY BLOG

Bismilillahirahmanirahim.






Actually blog ni selama ni private . Sebab saya guna blog ni untuk testing design baru . Sebab  saya ni jenis tak istiqamah dengan templete /design  yang saya edit. Sekarang saya decide nak on kan blog ni untuk giveaway dan segmen sebab taknak banyak kan entry blog pasal giveaway kan bosan pulak dah la jarang update. Tak pe kan :)


Kat sidebar ada banner untuk ke personal blog saya.

Segmen : Review Blog dan Free Gift By Yanie

Assalamualaikum
Bismillahirahmanirahim

Setelah sekian lama tak join bulan lepas, awal -awal je join segmen /giveway . Jadi bulan ni macam banyak je blogger buat segmen , terbuka hati nak join jugak. Syaratnya mudah dan ringkas saja. Moga ada rezeki , tekan untuk sokong .




Alhamdulillah !

Assalamualaikum
Bismillahirahmanirahim



Alhamdulillah terplilih sebagai salah seorang pemenang untuk giveaway anjuran Mawar assufi

#Wordless

Assalamualaikum
Bismillahirahmanirahim





REZLLENE GIVEAWAY BY DYLLAREZAN


Assalamualaikum 
Bismillahirahmanirahim.


Lama rasanya tak update dan tak join giveway , saya agak memilih giveaway dan segmen yang tak banyak syarat. 
Tarikh tutup: 11.59pm pada 5/3/2016 (Sabtu)

Giveaway ni anjuran Dyllarezan, besempena dia lulus exam dia,
Tahniah , moga Allah mudahkan lagi urusan lepas lepas ya.

Segmen Bloglist by Cik Miela


Bismillahirahmanirahim
Allahuma Soli Ala Muhammad





"salam kenal dari akak :)
moga ada rezeki masuk dalam bloglist miela"

Segmen Bloglist Beeha 1.0

Bismillahirahmanirahim ,
Allahuma Soli' Ala Muhammad.


KLIK BANNER UNTUK JOIN


Salam ukhuwah dari akak beeha :)

Tamat 070216

Tag

M & E

Segmen Bersama Leya Yeolly

Bismillahirahmanirahim,
Allahuma Soli Ala Muhammad.





Leya, akak support tapi kat blog contest akak, akan selalu support leya dan selamat maju jaya!

Tarikh segmen tamat akan diumumkan pada bila-bila masa saje. Segmen ini juga akan terbatal serta - merta jika peserta kurang dari 20 orang.

*Kak Perdu cinta
*Kak Syamimie

NEW YEAR GIVEAWAY 2016 BY IZYAN ATHIRAH

Bismilllahirahmanirahim.






-HADIAH ADALAH RAHSIA (5 HADIAH YANG BERLAINAN) YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA 
5 PESERTA YANG BERTUAH.

GIVEAWAY BERLANGSUNG DARI 6 / 1 / 2016 - 6 / 2 / 2016


NOTA TAMBAHAN :-
-PEMILIHAN PEMENANG MENGGUNAKAN KAEDAH RANDOM.ORG SAHAJA.

-KURANG DARIPADA 20 PESERTA YAN AKAN MASUKKAN DALAM BLOGLIST SELAMA SATU BULAN DARI
 (9 / 2 / 16 - 9 / 3 / 16)


PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 8 / 2 / 2016 (ISNIN)



Image result for sanah helwah

"Sanah Helwah Izyan athirah Binti Jelani, Semoga Allah permudahkan urusan yan, impian dan cita cita moga Allah makbulkan. Maaf sebab dah nak habis januari baru wish.
Mesra disapa sebagai yan.
Mula berblogging duaribu sebelas,
asal dari indera kayangan,
 dislike orang yang pemalas.

Izyan Athirah nama diberi
Lahir pada 6 Januari,
Semoga Allah selalu dihati,
Agar hidup terus diberkati.

Yan, moga kita terus berkawan dilaman ni, salam kenal dari akak. 

Giveaway 2016 TAHUN IMPIAN KITA by Mawar Assufi

Bismillahirahmanirahim.


Tengok pasal segmen ni kat blog kak ros , macam menarik je. Syarat pun mudah :)

[TEMPOH SEGMEN : 15/01/16 -- 15/02/16]

Bila baca impian 2016 Mawar , saya senyum, moga Allah permudahkan.


Impian saya,Saya pun nak ada  perniagaan saya sendiri, dah start risik risik tanya sahabat macam mana nak start , cuma bila tu tak tahu, tapi saya nak jual cookies. saya mohon doa semuanya.  Maybe one day, saya boleh buka kedai yang mana kat situ kita boleh makan yang ringan ringan sambil baca buku [hantubuku]. One thing yang ramai orang taktahu, saya ni memilih kerja, saya taknak kerja pejabat dalam aircond pangkat tinggi tinggi macam orang lain sebab to me, masa yang berquality dengan family akan kurang. 

The most important DreamsNak jadi yang better untuk Agama dan Ummah, Nampak klise je kan tapi saya tahu diri saya asyik jatuh tapi kasih sayang Allah tu buat saya selalu letak impian dan azam ni teratas dalam list azam saya. 


Apa pun impian kita moga dalam redha sebab penting dan insyaAllah Allah akan mudahkan yedak :)


Ya Baari, Ya Razzaq Aamiin Aamiin.

Segmen : "Jom Solat"



Bismillahirrahmanirrahim,




Tertarik nak join dan ni akan jadi segmen pertama tahun ni dan di blog ni . Akak salute dengan yanie sebab buat segmen macam ni, mungkin ada lagi solat solat sunat yang belum kita tahu kan.
ok ini yang akak tahu.


1.Solat sunat Rawatib  (sebelum subuh, sebelum dan selepas zohor, sebelum asar, sebelum dan selepas magrib dan sebelum dan selepas isyak)
2. Solat Sunat Dhuha
3. Solat Sunat Hajat
4. Solat Sunat Tahajud
5. Solat Sunat Istikharah
6. Solat Sunat Tasbih.
7. Solat Sunat Witir.
8. Solat Sunat Terawih.
9. Solat Sunat Dua Hari Raya.
10. Solat Sunat Gerhana.
11. Solat Sunat Taubat
Ada beberapa yang akak dah buat dan sedang istiqmah , ada yang belum akak buat :)