Segmen Bloglist Beeha 1.0

Bismillahirahmanirahim ,
Allahuma Soli' Ala Muhammad.


KLIK BANNER UNTUK JOIN


Salam ukhuwah dari akak beeha :)

Tamat 070216

Tag

M & E

Segmen Bersama Leya Yeolly

Bismillahirahmanirahim,
Allahuma Soli Ala Muhammad.





Leya, akak support tapi kat blog contest akak, akan selalu support leya dan selamat maju jaya!

Tarikh segmen tamat akan diumumkan pada bila-bila masa saje. Segmen ini juga akan terbatal serta - merta jika peserta kurang dari 20 orang.

*Kak Perdu cinta
*Kak Syamimie

NEW YEAR GIVEAWAY 2016 BY IZYAN ATHIRAH

Bismilllahirahmanirahim.






-HADIAH ADALAH RAHSIA (5 HADIAH YANG BERLAINAN) YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA 
5 PESERTA YANG BERTUAH.

GIVEAWAY BERLANGSUNG DARI 6 / 1 / 2016 - 6 / 2 / 2016


NOTA TAMBAHAN :-
-PEMILIHAN PEMENANG MENGGUNAKAN KAEDAH RANDOM.ORG SAHAJA.

-KURANG DARIPADA 20 PESERTA YAN AKAN MASUKKAN DALAM BLOGLIST SELAMA SATU BULAN DARI
 (9 / 2 / 16 - 9 / 3 / 16)


PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 8 / 2 / 2016 (ISNIN)



Image result for sanah helwah

"Sanah Helwah Izyan athirah Binti Jelani, Semoga Allah permudahkan urusan yan, impian dan cita cita moga Allah makbulkan. Maaf sebab dah nak habis januari baru wish.
Mesra disapa sebagai yan.
Mula berblogging duaribu sebelas,
asal dari indera kayangan,
 dislike orang yang pemalas.

Izyan Athirah nama diberi
Lahir pada 6 Januari,
Semoga Allah selalu dihati,
Agar hidup terus diberkati.

Yan, moga kita terus berkawan dilaman ni, salam kenal dari akak. 

Giveaway 2016 TAHUN IMPIAN KITA by Mawar Assufi

Bismillahirahmanirahim.


Tengok pasal segmen ni kat blog kak ros , macam menarik je. Syarat pun mudah :)

[TEMPOH SEGMEN : 15/01/16 -- 15/02/16]

Bila baca impian 2016 Mawar , saya senyum, moga Allah permudahkan.


Impian saya,Saya pun nak ada  perniagaan saya sendiri, dah start risik risik tanya sahabat macam mana nak start , cuma bila tu tak tahu, tapi saya nak jual cookies. saya mohon doa semuanya.  Maybe one day, saya boleh buka kedai yang mana kat situ kita boleh makan yang ringan ringan sambil baca buku [hantubuku]. One thing yang ramai orang taktahu, saya ni memilih kerja, saya taknak kerja pejabat dalam aircond pangkat tinggi tinggi macam orang lain sebab to me, masa yang berquality dengan family akan kurang. 

The most important DreamsNak jadi yang better untuk Agama dan Ummah, Nampak klise je kan tapi saya tahu diri saya asyik jatuh tapi kasih sayang Allah tu buat saya selalu letak impian dan azam ni teratas dalam list azam saya. 


Apa pun impian kita moga dalam redha sebab penting dan insyaAllah Allah akan mudahkan yedak :)


Ya Baari, Ya Razzaq Aamiin Aamiin.

Segmen : "Jom Solat"



Bismillahirrahmanirrahim,




Tertarik nak join dan ni akan jadi segmen pertama tahun ni dan di blog ni . Akak salute dengan yanie sebab buat segmen macam ni, mungkin ada lagi solat solat sunat yang belum kita tahu kan.
ok ini yang akak tahu.


1.Solat sunat Rawatib  (sebelum subuh, sebelum dan selepas zohor, sebelum asar, sebelum dan selepas magrib dan sebelum dan selepas isyak)
2. Solat Sunat Dhuha
3. Solat Sunat Hajat
4. Solat Sunat Tahajud
5. Solat Sunat Istikharah
6. Solat Sunat Tasbih.
7. Solat Sunat Witir.
8. Solat Sunat Terawih.
9. Solat Sunat Dua Hari Raya.
10. Solat Sunat Gerhana.
11. Solat Sunat Taubat
Ada beberapa yang akak dah buat dan sedang istiqmah , ada yang belum akak buat :)